Ο συντονιστής των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ - STOP Θεσ/νίκης καταγγέλει ότι τον κράτησαν μία ώρα στα διόδια

Υπέβαλε μήνυση

Την κράτησή του στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς κατήγγειλε με μήνυση που υπέβαλλε στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου ο συντονιστής των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στις 6 Απριλίου και η εκδίκασή του δεν προβλέπεται σύντομα.

Ο κ.Θεοδωρόπουλος, έπειτα από την άρνησή του να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς και ενώ ζήτησε από τους υπαλλήλους να ανοίξουν τη μπάρα, κατακρατήθηκε παράνομα για περίπου μία ώρα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας άνοιξαν τη μπάρα μόνο έπειτα από την παρέμβαση της τροχαίας την οποία κάλεσε ο συγκεκριμένος πολίτης.

Έπειτα από την ταλαιπωρία την οποία υπέστη, ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είχε μαζί του την οικογένεια με τα δυο ανήλικα παιδιά του, κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων της εταιρείας. Σύμφωνα με την επιτροπή υπάρχουν και άλλοι πολίτες που έχουν καταθέσει μήνυση.

Ο Ν. Νούλας

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό το «Ολύμπιο Βήμα» μίλησε με το Νίκο Νούλα, μέλος της επιτροπής Ακρίβεια – STOP, οποίος σχολίασε ως εξής την εξέλιξη του αγώνα:

«Πρέπει να καταδείξουμε ότι οι πολίτες έχουν το νόμο με το μέρος τους και όχι η εταιρεία. Οι υποθέσεις μηνύσεων των πολιτών κατά της εταιρείας δεν έχουν εκδικασθεί ακόμη. Έχουμε το δίκιο, καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να μας κρατούν όταν δεν πληρώνουμε. Πρόκειται για μια αστική διαφορά, μεταξύ δυο ιδιωτών, όπου δεν έχει το δικαίωμα ο ένας να κρατάει τον άλλο, λύνεται στα δικαστήρια και αυτό λέμε και εμείς. Αν θέλουν ας μας κάνουν μήνυση, αλλά δεν μπορούν να μας κρατούν.

Τι υποστηρίζετε ως επιτροπή;

Το κίνημα δεν πληρώνω, που ισχύει για όλα τα διόδια εκτός των Μαλγάρων που είναι δημόσια και υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς, είναι πολύ απλό. Πηγαίνεις, τους λες ότι δεν πληρώνω και αν σου ανοίξουν την μπάρα περνάς κατευθείαν ή αλλιώς μπορείς να την σπρώξεις και να περάσεις, χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Κανονικά είναι υποχρεωμένοι να σου ανοίξουν, μόνο τις πινακίδες σου μπορούν να καταγράψουν, έτσι περνάμε από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και του Μοσχοχωρίου που είναι τα επόμενα προς τα νότια.

http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0000007794&Site=7794