Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι συλληφθέντες για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα"




Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

Εν τω μεταξύ, την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου η υπόθεση των έξι σύλληφθέντων να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή ζήτησε με επείγον έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Οι έξι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πρόκειται για τους: Μαζιώτη Νικόλαο του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλο Ευάγγελο του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέση Χριστόφορο του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλο Σαράντο του Ευσταθίου ετών 32 και Γουρνά Κωνσταντίνο του Δημητρίου ετών 30.

Για την προσαγωγή τους χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ένα για τον κάθε κατηγορούμενο. Έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα.

Η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής.

Ο εκ των συλληφθέντων, Νίκος Μαζιώτης, επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

Οι έξι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Κατά την έξοδο των έξι κατηγορουμένων από τον εισαγγελέα και ενώ οδηγούνταν στη 19η τακτική ανακρίτρια, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών δυνάμεων.

Ομάδα περίπου 100 ατόμων φώναξε συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ εκτοξεύθηκαν και μολότοφ κατά των αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Παράλληλα, έγιναν και δύο συλλήψεις.

Αποκαλυπτική συνομιλία για τα Πατήσια

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο ενός από τους έξι κατηγορουμένους, το οποίο είχε βρει στο κινητό τηλέφωνο του Λάμπρου Φούντα, ο οποίος έπεσε νεκρός στη συμπλοκή της Δάφνης, στις 10 Μαρτίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λίγη ώρα πριν από την έκρηξη στα Κάτω Πατήσια, στις 28 Μαρτίου, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 15χρονος Αφγανός, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα που παρακολουθείτο, δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άλλο άτομο, μη ταυτοποιημένο, το οποίο καλούσε από καρτοτηλέφωνο που είχε οπτική επαφή με το σημείο όπου ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός, στην οδό Ιακωβάτων.

Από την καταγεγραμμένη συνομιλία προκύπτει πως οι δύο άνδρες αστειεύτηκαν, την ώρα που τον εκρηκτικό μηχανισμό πλησίασε η οικογένεια των Αφγανών.

Τα ευρήματα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι στα Καλύβια υπήρχε τμήμα προκήρυξη, με την οποία γινόταν ανάληψη ευθύνης για τρία χτυπήματα της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας": για την επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στου Γουδή (23 Δεκεμβρίου 2008), στο υπουργείο Πολιτισμού που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού (5 Ιανουαρίου 2009) καθώς και για το χτύπημα κατά της Shell στο Παλαιό Φάληρο (24 Οκτωβρίου 2008).

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ερημική τοποθεσία στον Υμηττό, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκαναν ασκήσεις σκοποβολής με καλάσνικοφ. Από το σημείο κατασχέθηκαν περίπου 40 κάλυκες, που όπως διαπιστώθηκε έχουν ριφθεί από όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Το σημείο στον Υμηττό εντοπίστηκε δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη των έξι κατηγορουμένων, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός από αυτούς, ο οποίος μετέβη στην ερημική περιοχή που βρίσκεται κοντά στην κορυφή του βουνού, περίπου 20 χλμ από το Κορωπί.

Ακόμη, δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία με σκαρίφημα χώρου για επικείμενη επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βαθέως. Το συγκεκριμένο αντικείμενο φέρει δακτυλικά αποτυπώματα του Ν. Μαζιώτη.


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12809