Κρατούμενος» ετών... 3,5 στο Ρέθυμνο




Δύσκολες στιγμές περνάει τις τελευταίες ημέρες ένα αγοράκι μόλις 3,5 ετών, που είναι αναγκασμένο να βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του σε χώρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και του Α.Τ. της Επισκοπής, επειδή η 22χρονη γυναίκα έχει συλληφθεί από την Τρίτη.

Η νεαρή από την Αλβανία συνελήφθη στο Γεράνι του Δήμου Νικηφόρου Φωκά, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι, επειδή ο πρώην σύζυγός της είχε συλληφθεί στα σύνορα, προσπαθώντας να περάσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών προς την Αλβανία. Κατά την έρευνα δεν βρέθηκε τίποτα, όμως η κοπέλα δεν διαθέτει δικαιολογητικά παραμονής. Μαζί με το μόλις 3,5 χρόνων αγοράκι της οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και σε χώρο του Α.Τ. Λαππαίων.

Κάτοικοι του Γερανίου διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός της κράτησης αλλά κυρίως για την παραμονή του παιδιού σε τέτοιους χώρους, καταγγέλλοντας πως οι συνθήκες δεν ήταν καλές και πως η σωματική και ψυχολογική κατάσταση του ανήλικου και της μητέρας του έχουν διαταραχτεί.

Χθες μητέρα και παιδί επέστρεψαν σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να δουν τι θα γίνει με το μικρό μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης. Αυτή η περίπτωση αναδεικνύει το έλλειμμα υποδομών κοινωνικής πρόνοιας στο Ρέθυμνο.

http://totefteri.blogspot.com/2010/04/35.html