Επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του Χρ. Ζουμπουλίδη ,Πολιτευτή των Οικολόγων πρασίνων




Κατέστρεψαν την επιγραφή - έγραψαν απειλές



Ο δικηγόρος και πολιτευτής των Οικολόγων Πρασίνων στην Πιερία, Χρήστος Ζουμπουλίδης, αντιλήφθηκε το περιστατικό όταν έφθασε στο γραφείο του, στην οδό Σολωμού 5, το απόγευμα της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, η επαγγελματική επιγραφή του ήταν κατεστραμμένη και μέσα στον θάλαμο του ανελκυστήρα, άγνωστοι είχαν γράψει ένα απειλητικό μήνυμα κατά του ιδίου.

Ο κ. Ζουμπουλίδης, δηλώνει ότι δεν είχε ποτέ προστριβές με κανέναν από την τοπική κοινωνία και ούτε είχε δεχθεί απειλές, παρά μόνο αντίστοιχες ενέργειες, με στόχο το εκλογικό περίπτερο των οικολόγων πράσινων κατά την περυσινή προεκλογική περίοδο. Η συμμετοχή του δικηγόρου σε προσφυγή που κατατέθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, για την αφαίρεση εικόνων και θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες φαίνεται πως πυροδότησε αυτή την αντίδραση εναντίον του.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε η εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού. Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ασκεί ειρηνικά τα δικαιώματά του, ακόμη κι αν αυτό τον φέρνει σε αντιπαράθεση με παγιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις. Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό βίας στην Κατερίνη ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκφράζουμε την ελπίδα να μη συνδέεται με μισαλλόδοξα κηρύγματα κύκλων που ταυτίζουν αυθαίρετα τη θρησκευτική πίστη με την έλλειψη ανοχής στο διαφορετικό».

Ο Χ. Ζουμπουλίδης

Οι δηλώσεις του Χρήστου Ζουμπουλίδη για την επίθεση που δέχθηκε:

Τι ακριβώς αντικρίσατε όταν φθάσατε στο γραφείο σας την Παρασκευή;

Κάποιοι ξήλωσαν την επιγραφή που είχα κάτω στην είσοδο της πολυκατοικίας και έγραψαν ένα απειλητικό μήνυμα κατά της ζωής μου στο ασανσέρ.

Υποπτεύεστε ποιοι μπορεί να προέβησαν σε μια τέτοια ενέργεια;

Όσα έγιναν είχαν ως στόχο την πολιτική μου δράση ως μέλος και υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο και στις εκλογές, το ενημερωτικό περίπτερο που είχαμε το βρίσκαμε γκρεμισμένο και σπασμένο κάθε πρωί. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί χώροι που ενοχλούνται από αυτά που πιστεύουμε και τις ιδέες μας και αντιδρούν βίαια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό πέραν της κομματικής ιδιότητάς σας αφορούσε και την συμμετοχή σας στην προσφυγή για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων;

Είναι γεγονός ότι συμμετέχω σε μια προσφυγή που έχει γίνει για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Είχαμε κάνει μια προσφυγή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους δυο δικηγόρους και υπάρχει πιθανότητα η συγκεκριμένη επίθεση να συνδέεται με τη δημοσιότητα που έχει πάρει αυτή η υπόθεση τις τελευταίες ημέρες. Είχε παρουσιαστεί σε διάφορες ιστοσελίδες και ενδεχομένως αυτό να ήταν η αφορμή για την συγκεκριμένη επίθεση.

Είχατε δεχτεί απειλές τις προηγούμενες ημέρες;

Όχι δεν είχα δεχθεί κάποια απειλή.

http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0000007795&Site=7795