Συζήτηση για τις παρεμβάσεις στην οδό Κίτρους στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: - "Θέλουμε θέσεις ουσίας για το καλό του τόπου"




Με 39 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

Προ ημερήσιας διάταξης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ανακοίνωσε την πιστοποίηση ποσού 127.500 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Τ9 στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Επίσης, ο κ. Χιονίδης κάλεσε το σώμα να παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας για τον "Καλλικράτη" που θα γίνει το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ουσταμπασίδης έθεσε το θέμα της ενημέρωσης των δημοτών για παρεμβάσεις που γίνονται στις γειτονιές τους. Ανέφερε ως παράδειγμα την οδό Κίτρους και Ζαλόγγου, όπου οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εκεί, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα των δημοτών, καθώς δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα και δεν συμφωνούν με τις αλλαγές.

Ο κ. Μπουσνάκης έθεσε θέμα που υπάρχει με αθίγγανους στην περιοχή της Ανδρομάχης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "τραγική".

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Κατερίνης ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας για το θέμα των αθίγγανων, ενώ απαντώντας στην ερώτηση της κα Αθανασάκη για μελέτες. που δεν εφαρμόζονται με την κατασκευή κόμβων, οι οποίοι δεν προβλέπονται σε μελέτες, ο κ. Χιονίδης είπε ότι δεν θα πρέπει να είναι ερώτηση δημοτικού συμβούλου που συμμετείχε στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στις συνεδριάσεις.

Απαντώντας, επίσης, στο ζήτημα της οδού Κίτρους και στις παρεμβάσεις του Δήμου που θα γίνουν, επεσήμανε ότι έχει γίνει ενημέρωση στους κατοίκους και ο ίδιος ήταν στην περιοχή την Τρίτη το απόγευμα.

"Θέλουμε ουσίας θέσεις και ουσίας αντιπαραθέσεις για το καλό του τόπου" είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των ανταποδοτικών υπηρεσιών και έργων αυτεπιστασίας.

Σε ότι αφορά την κάλυψη ανταποδοτικών υπηρεσιών προτάθηκε από το Δήμαρχο η πρόσληψη 2 οδηγών και 28 εργατών.

Στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επισήμαναν την ανάγκη να υπάρξουν μόνιμοι υπάλληλοι, που θα καλύπτουν τις ανάγκες και όχι εποχικοί, ζητώντας να γίνεται καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού,

Το θέμα ψηφίστηκε, πλην της κας Παντελιάδου, όπως επίσης και η πρόσληψη τεχνιτών για έργα αυτεπιστασίας.


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12998