Άνοιξαν οι εργασίες του συνεδρίου της Ομάδας Παλαιοπαθολογίας του International Council of Archaeozoology






Στο Πνευματικό Κέντρο της Κατερίνης άνοιξαν χθες το πρωί οι εργασίες του συνεδρίου της Ομάδας Παλαιοπαθολογίας του International Council of Archaeozoology.

Θέμα του συνεδρίου: "Οι ανθρωποζωονόσοι" (Animal diseases in past human societies). Συμμετέχουν 40 περίπου αρχαιοζωολόγοι, ιστορικοί, αρχαιολόγοι κ.α. επιστήμονες διεθνούς κύρους από 12 χώρες.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές στόχος του συνεδρίου είναι: "όλοι οι συμμετέχοντες - διεθνούς εμβέλειας ερευνητές, να αναζητήσουν και να συζητήσουν γύρω από αρχαιολογικά, ιστορικά και κλινικά στοιχεία για τις ανθρωποζωονόσους κατά το παρελθόν των κοινωνιών".

Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

"Είναι τιμή για την πόλη μας να φιλοξενεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Πρόκειται για μια επιστήμη ξεχωριστή, πολύπλοκη που απαιτεί προσήλωση, πολλές ώρες δουλειάς και πάνω από όλα κατάθεση ψυχής.

Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και εύχομαι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει ένα ακόμα σκαλοπάτι προόδου σε όλα αυτά τα σπουδαία -για την συγκεκριμένη επιστήμη- τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο του συνεδρίου".

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο. Μεταξύ των συνδιοργανωτών του συνεδρίου είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12801