Στα ριμέικ ποντάρει το Χόλιγουντ




Χρονιά των ριμέικ φαίνεται ότι θα είναι η φετινή για το Χόλιγουντ, μια και αναμένεται να βγει από το συρτάρι πολύ υλικό από τη δεκαετία του ‘80 και να γυριστεί ξανά. Την αρχή θα κάνει ο «Κόναν ο βάρβαρος».

Τουλάχιστον τριάντα από τις ταινίες που γέμισαν τις κινηματογραφικές αίθουσες και έφεραν χρήματα στα ταμεία γυρίζονται ή θα γυριστούν εκ νέου και οι παραγωγοί στην Μέκκα του Κινηματογράφου, που βιώνουν την οικονομική κρίση, ελπίζουν ότι θα βρεθεί και πάλι η χαμένη ισορροπία στις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την προβολή της ταινίας «Τιτανομαχία», ριμέικ εκείνης του 1981, που γυρίστηκε όμως σε 3D, είναι πολύ καλά. Το πρώτο Σαββατοκύριακο που η ταινία προβλήθηκε στους αμερικανικούς κινηματογράφους έκανε πολύ καλές επιδόσεις στο box office, που σε αριθμούς ισοδυναμεί με εισπράξεις 61,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Για αρχή πολύ καλή, λένε όσοι ξέρουν, καθώς έτρεμαν μην τυχόν η ταινία πήγαινε «άπατη», όπως συνέβη με το φιλμ «Αλφι», με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο, που έφερε στα ταμεία της παραγωγής μόνο 35 εκατομμύρια δολάρια και αυτά από την προβολή της σε όλο τον κόσμο.

Στα ριμέικ της ταινίας «Κόναν ο βάρβαρος», που πρωταγωνίστησε ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο αντίστοιχος ρόλος ανατέθηκε στον Τζέισον Μομόα. Ο νέος Κόναν είναι 30 ετών, έχει μαλλιά με μπούκλες, είναι πρώην μοντέλο και έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές.

Η Αννα Φάρις πάλι, γνωστή από τις ταινίες «Scary Movie», θα αναλάβει τον ρόλο που είχε η Γκόλντι Χόουν στην ταινία του 1980 «Ενα τρελό ζιζάνιο». Η παραγωγή της ταινίας θα γίνει από την Warner Brothers, που θα κάνει επίσης το ριμέικ μιας ταινίας της σειράς «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Στα ριμέικ περιλαμβάνονται οι ταινίες «Καράτε Κιντ», με πρωταγωνιστή τον γιο του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν, καθώς και μία ταινία τρόμου από τη σειρά «Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες». Δεν θα μπορούσαν να λείψουν όμως και ριμέικ ταινιών επιστημονικής φαντασίας, όπως η ταινία του 1982 «The Thing».


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ


http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=11&artid=1182273