Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ της Πιερίας

Οι Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ της Πιερίας επιστρέφουν στον Κλάδο Παροχών Ασθένειας του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις» από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζεται η ημερομηνία επιστροφής των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας στον κλάδο παροχών ασθενείας του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.

Η σχετική τροπολογία η οποία δεν υπήρχε στο αρχικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 13 – 4 – 2010 στη Βουλή, διαμορφώθηκε με την συνεργασία του Βουλευτή Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου και προβλέπει ότι:

«Οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Πιερίας καθώς και τα προστατευόμενα μέλη αυτών υπάγονται από την πρώτη του επόμενου μήνα της δημοσίευσης του νόμου αυτού στην ασφάλιση του Κλάδου Παροχών Ασθένειας του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.. Η προβλεπόμενη εισφορά για την ασφάλιση των συνταξιούχων αποδίδεται στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.. Από την ίδια ως άνω ημερομηνία καταργούνται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του δέκατου τέταρτου άρθρου του ν. 3607/2007 (Α 245).»

Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του που ένα αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων της Πιερίας καθώς και των προστατευομένων μελών τους, δρομολογείται προς την οριστική του λύση. Επεσήμανε επίσης πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι με την μεταφορά από τον ένα ασφαλιστικό φορέα στον άλλο, κυρίως σε ότι αφορά την θεώρηση των βιβλιαρίων τους.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί εντός του μηνός Απριλίου, άρα σύμφωνα με την ρύθμιση από τον Μάιο οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στο ΙΚΑ.

http://www.imerisiatispierias.gr/go.asp?do=news&id=10189