Αγωνιζόμαστε για τα κεκτημένα μας! Έντονη η διαμαρτυρία του συλλόγου για την απόφαση Χιονίδη




Δεν πήρε μέρος μεγάλος αριθμός δημοτικών υπαλλήλων, αφού ο δήμαρχος Κατερίνης δεν έδωσε άδεια να παραστούν στη γενική τους συνέλευση

Με ενημέρωση για τα θέματα που «τρέχουν» και αφορούν τους δημοτικούς υπαλλήλους όπως το ασφαλιστικό, η συμμετοχή στην απεργία της 22ας Απριλίου αλλά και το σχέδιο «Καλλικράτης» ολοκληρώθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας.

Την ενημέρωση των δημοτικών υπαλλήλων της Πιερίας έκαναν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΠΟΕ – ΟΤΑ, που πήραν μέρος στη Γενική Συνέλευση, ενώ παρέστη επίσης και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Λάζαρος Φυρινίδης.

«Εγκληματική» χαρακτήρισε την ενέργεια του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, το μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Γιώργος Ρετζέπης κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος, σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, αλλά γενικότερα για όλους τους εργαζομένους, ο Δήμαρχος όφειλε να είναι αρωγός και συμπαραστάτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Νομού μας κ. Σάκη Πουρλιώτη ο οποίος τόνισε ότι σέβεται από την πλευρά του τους θεσμούς και τον Δήμαρχο Κατερίνης, παρόλα αυτά οφείλει ως πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων να καταδικάσει τη στάση του να μην δώσει άδεια στους εργαζομένους στο Δήμο για να παραβρεθούν στη Γενική τους Συνέλευση. «Ας μην ξεχνάει ο κ. Δήμαρχος ότι είμαστε συνεργάτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουρλιώτης.

Η απεργία

Την κινητοποίηση του Συλλόγου για ενημέρωση όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων και συμμετοχή τους στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για τις 22 Απριλίου ζήτησε ο κ. Ρετζέπης, σημειώνοντας πως είναι ώρα για κινητοποιήσεις και θα πρέπει όλοι να λάβουν μέρος στην απεργία, αλλιώς απαξιώνεται το συνδικαλιστικό κίνημα και δεν έχει νόημα η ύπαρξή του. «Οι αγώνες δεν είναι για να κερδίσουμε, αλλά για να μην χάσουμε τα δικαιώματά μας» τόνισε.

Σχέδιο «Καλλικράτης»

Αναφερόμενος στο θέμα του Καλλικράτη το μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Ρετζέπης τόνισε πως η νέα διοικητική μεταρρύθμιση θα φέρει τρομερά μεγάλη αναστάτωση, αλλά παρόλα αυτά θα επιφέρει και πολλά θετικά τα οποία θα φανούν σε βάθος χρόνου, μετά από 3 με 4 χρόνια.

«Χρόνια φωνάζαμε για οργανωμένους δήμους και ο Καλλικράτης θα έχει αυτό το θετικό» τόνισε ο κ. Ρετζέπης προσθέτοντας πως σε αυτήν την διοικητική μεταρρύθμιση οι Σύλλογοι Δημοτικών Υπαλλήλων θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

http://www.imerisiatispierias.gr/go.asp?do=news&id=10226