Η μαγεία του Σύμπαντος σε ένα βιβλίο




Πέρασαν δύο δεκαετίες από τη στιγμή που το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble άλλαξε ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε και κατανοούμε το Σύμπαν στο οποίο ζούμε.


Τώρα, για να γιορτάσει τα 20α γενέθλια του, οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ συγκέντρωσαν τις πιο εντυπωσιακές και σημαντικότερες εικόνες σε ένα βιβλίο: “Hubble: A Journey Through Space and Time”.

Σύννεφα σκόνης τη στιγμή της γέννησης ενός αστεριού, η «ανατίναξη» ενός δυνατού φωτός που συμβαίνει όταν πεθαίνει ένα αστέρι, ακόμα και πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα, συνθέτουν ένα βιβλίο που κόβει την ανάσα, αποκαλύπτοντας όλο το μεγαλείο του Σύμπαντος, που βρίσκονται πέρα από την καθημερινή ανθρώπινη λογική.

Το τηλεσκόπιο Hubble ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 24 Απριλίου του 1990 από το διαστημόπλοιο του Discovery και από τότε βοήθησε την ανθρωπότητα να καταλάβει έστω το 1/10 των μυστικών του Σύμπαντος.

Ο Λόρντ Ρις, καθηγητής αστροφυσικής χαρακτηρίζει το Hubble ως το πιο πολύτιμο εργαλείο στην παρατήρηση του Σύμπαντος: «Είναι αδιαμφισβήτητα το πιο πολύτιμο τηλεσκόπιο που έχει κατασκευαστεί. Μας έχει προσφέρει απλόχερα μια προοπτική που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να έχουμε για αυτό που αποκαλούμε στη Γη, Ζωή».


http://www.cosmo.gr/Space/269359.html