Αλλαγή «φρουράς» στο Νοσοκομείο Κατερίνης




Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το μεσημέρι η παράδοση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Κατερίνης, από τον κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο στον κ. Στέργιο Φαρμάκη, που ανέλαβε πλέον επίσημα τα καθήκοντα του και θα δώσει με τη σειρά του μάχη για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία προσδιορίζεται μέσα στο Καλοκαίρι.

Ο κ. Παπαδημόπουλος:

Ο απερχόμενος διοικητής Δημήτρης Παπαδημόπουλος καλωσόρισε τον κ. Φαρμάκη στο νοσοκομείο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. «Από το λίγο που τον γνώρισα διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο άνθρωπο, ο οποίος έρχεται με όρεξη για να προωθήσει τα ζητήματα της υγείας στην Πιερία», τόνισε ο κ. Παπαδημόπουλος. Αναφερόμενος στη δική του θητεία στο νοσοκομείο της Κατερίνης είπε ότι έζησε στιγμές ευχάριστες, αλλά και δυσάρεστες, οι οποίες ξεπεράστηκαν με τη βοήθεια των συνεργατών του έπειτα από γόνιμο διάλογο.

Για το νέο νοσοκομείο Κατερίνης τόνισε ότι ήδη οι αρμόδιες επιτροπές έχουν παραλάβει τα 2/3 του έργου και πλέον απομένει μόνον η παραλαβή του κτιριακού συγκροτήματος και του ηλεκτρολογικού μηχανισμού.
«Ευελπιστούμε μέσα στο Καλοκαίρι να γίνει η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο. Προσωπικά τηρώ μία επιφύλαξη, επειδή η περιοχή είναι τουριστική, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι πρόσφορο ή δόκιμο να γίνει η μεταφορά αυτή την εποχή, καθώς θα είναι αυξημένες οι ανάγκες για νοσηλεία».

Ο κ. Παπαδημόπουλος ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου και τους φορείς του νομού μας για την άψογη συνεργασία που είχαν όλους αυτούς τους μήνες, ενώ αναφερόμενος στο νέο διοικητή είπε χαρακτηριστικά: «Παραδίδω τα ηνία της διοικήσεως σε ένα άξιο αντικαταστάτη μου. Του εύχομαι κάθε επιτυχία. Θα είμαι δίπλα του για ό,τι χρειαστεί. Ευχαριστώ το Θεό που πέρασα από εδώ. Να ξέρετε ότι τυπικά φεύγω, ουσιαστικά παραμένω»,

Ο κ. Φαρμάκης

Ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Στέργιος Φαρμάκης σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί αναλυτικά από τον κ. Παπαδημόπουλο για τα ανοιχτά ζητήματα του νοσοκομείου, σημειώνοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε η απερχόμενη διοίκηση για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Πιερίας.

Επιπλέον, ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε τριτοκοσμικές τις υποδομές του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης, λέγοντας ότι είμαστε ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που δεν έχει καινούργιο νοσοκομείο. Πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι η μεταφορά του νοσοκομείου στο νέο κτίριο, η οποία προσδιορίζεται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σημείωσε δε ότι αν προκύψει κάποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα θα δοθεί πολιτική λύση για να αντιμετωπιστεί, όπως άλλωστε του υποσχέθηκε η διοίκηση της ΔΥΠΕ.

Προσλήψεις προσωπικού

Σημειώνεται ότι εντός του 2010 θα γίνει πρόσληψη 13 γιατρών και 21 ατόμων ως βοηθητικό προσωπικό για την κάλυψη των ήδη αυξημένων αναγκών του νοσοκομείου μας. Ανακοίνωσε δε ότι σε λίγες μέρες θα σταματήσει και η επίσχεση εργασίας των γιατρών, καθώς θα τακτοποιηθούν οι οικονομικές τους εκκρεμότητες.


http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0000007998&Site=7998