Πρόταση κλιμάκωσης των αγώνων της Εργατικής τάξης από το ΠΑΜΕ




48ωρη Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 21 και 22 Απρίλη

Κάλεσμα στους εργαζομένους και όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να συζητήσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση της πάλης με συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για τις 21 - 22 Απρίλη έκαναν σε κοινή συνέντευξή τους τα μέλη της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πιερίας.

Τα βασικά αιτήματα της απεργίας είναι η απαίτηση να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστική νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, η άμεση υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα και η απαγόρευση των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η προστασία των ανέργων.

Ο κ. Κλιγκόπουλος

Όπως τόνισε το μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Στέργιος Κλιγκόπουλος "ο πόλεμος που έχουν κηρύξει σε βάρος των εργαζομένων οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει τέλος, κλιμακώνεται αδίστακτα.

Βασικοί άξονες αυτής της κλιμάκωσης αποτελούν η άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων όχι μόνο να υπογράψουν την ΕΣΣΕ, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και να δώσουν ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά απαιτούν διαπραγμάτευση από μηδενική βάση με ακύρωση όλων των προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων.

Επίσης το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται οι άμεσοι φόροι. Καταργείται επί της ουσίας το αφορολόγητο όριο, την ίδια ώρα που μειώνονται οι επιβαρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου και θεσπίζονται νέα προνόμια. Ακόμη, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι έτοιμο για ψήφιση στη Βουλή, με το οποίο οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.

Επιπλέον, το συνεχιζόμενο κύμα ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, οι χιλιάδες απολύσεις που συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς και το σχέδιο "Καλλικράτης" που θα προσαρμόσει ακόμη περισσότερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Μόνο από σκοπιμότητα μπορεί κάποιος να μην αντιλαμβάνεται, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων μας, πρωτοφανέρωτο, που δεν τον έχουμε ξαναζήσει. Το αποτέλεσμα είναι το εφιαλτικό μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας να είναι η καύσιμη ύλη για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μια τέτοια επίθεση απαιτεί και ανάλογη απάντηση από την εργατική τάξη τόσο ως προς την έκταση, τις μορφές πάλης, τη διάρκειά της. Οι ευθύνες είναι ιστορικές. Κάθε μέρα που χάνεται στην οργάνωση της αντίστασης της εργατικής τάξης, ευνοεί την κυβέρνηση, τους εργοδότες, την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επίθεσή τους.

Το σύνθημά μας δεν μπορεί να είναι άλλο από το "Καμία θυσία - την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία".


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12802