Στην Κατερίνη θα υπάγεται ο Κορινός με τον Καλλικράτη




Ο κύβος ερρίφθη και ο δήμος Κορινού θα είναι μέρος του νέου δήμου Κατερίνης που θα προκύψει από τον Καλλικράτη, μαζί με αυτούς της Παραλίας και της Ελαφίνας. Την απόφαση γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κορινού Νίκος Αβραμίδης. Το νέο χαροποίησε όλους τους συμβούλους καθώς ήταν γνωστή η επιθυμία των δημοτικών διαμερισμάτων να είναι στον κεντρικό δήμο της Πιερίας και όχι στον Βορρά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα όσα πρόλαβε να ενημερωθεί την τελευταία στιγμή κάνοντας λόγο για το διάδοχο πρόγραμμα του «Θησέα» με την ονομασία ΕΛ.Α.Δ.Α., τα αρχικά του οποίου σημαίνουν Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Κατόπιν ζητήθηκε από το σώμα να αποφασίσει αν θέλει να συζητηθεί το θέμα και να τοποθετηθούν για το αν συμφωνούν ή όχι.

Παρά την αρχική ευθυμία όταν τέθηκε το θέμα αν θα συζητηθεί η ανακοίνωση του Καλλικράτη ή όχι οι δημοτικοί σύμβουλοι Ισίδωρος Μιχαλόπουλος και Ζαχαρίας Μπαρές εξέφρασαν απορία για το κατά πόσο μπορούν να αποφασίσουν οι σύμβουλοι ή όχι. Αιτία ήταν η δυνατότητα που έχει ο δήμαρχος να μην δέχεται προτάσεις για θέματα προ ημερησίας διάταξης και η οποία έχει ασκηθεί κατά το παρελθόν. Ο κ. Αβραμίδης, αφού εξήγησε τον κανονισμό, τόνισε ότι θα παραστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στις 3 Μαΐου και θα πρέπει να εκφράσει εκεί την γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και όχι την προσωπική δική του.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τελικά το θέμα τέθηκε προς συζήτηση με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, Απόστολο Δημητρίου να παίρνει πρώτος το λόγο. Συμφωνώντας με την απόφαση, τόνισε ότι πρέπει να τροποποιηθούν κάποιες διαχειριστικές λεπτομέρειες χρηματοδότησης ώστε να προωθηθούν κάποια έργα στο δήμο μέχρι να έρθει η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Εξέφρασε την άποψη ότι ιδανικό για το νομό θα ήταν να δημιουργηθούν 5 ή 6 δήμοι. Επίσης εξήρε τη θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου και υπογράμμισε ότι πρέπει να προέρχεται από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Επόμενοι που τοποθετήθηκαν ήταν οι Γιάννης Παπαγεωργίου και Μιχάλης Παπαργυρόπουλος της πλειοψηφίας, οι οποίοι συμφώνησαν και αυτοί με την προσχώρηση στο δήμο Κατερίνης. Ο κ. Παπαγεωργίου ειδικά υπενθύμισε ότι το δημοτικού συμβούλιο του Κορινού είχε προσπαθήσει να το κάνει από το 2006. Η εξέλιξη θεωρήθηκε φυσιολογική και τονίστηκε και από τους δυο η ανάγκη επίσπευσης των προσπαθειών να χρηματοδοτηθούν κάποια έργα.

Στη συνέχεια εκφράστηκε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Σάββας Οφείδης, συμφωνώντας με τους προηγούμενους και προσθέτοντας ό τι πρέπει να οριστεί σύντομα το επόμενο συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί ποια έργα πρέπει να έχουν προτεραιότητα μέχρι να συντελεστεί η μεταρρύθμιση. Πρόταση του ήταν η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του δημοτικού διαμερίσματος Κορινού, καθώς είναι ζήτημα υγείας των πολιτών. Τελικώς, μετά τις τοποθετήσεις το θέμα υπερψηφίστηκε από το συμβούλιο, με μόνο τον κ. Μπαρέ να δηλώνει παρών.

http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0000008083&Site=8083