ΝΔ: Aδικο, φοροεισπρακτικό και αναποτελεσματικό το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Aδικο, φοροεισπρακτικό και αναποτελεσματικό χαρακτηρίζει η ΝΔ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Προσθέτει πως εάν εφαρμοστεί στην πράξη, «θα στεγνώσει την αγορά και από το παραμικρό ευρώ, θα επιτείνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της ύφεσης και θα οδηγήσει στην τροφοδότηση ενός φαύλου κύκλου, που δεν μας βγάζει πουθενά».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια «ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας».

«Η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει σήμερα το θέμα της υστέρησης των εσόδων και τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα αυτό. Διότι, αν συνεχιστεί η υστέρηση των εσόδων, που παρατηρείται, τόσο τους τελευταίους μήνες του ‘09, όσο και τους πρώτους μήνες του ‘10, η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως από τα χέρια των αρμοδίων υπουργείων.

Καταλήγοντας κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι στους πεντέμισι μήνες διακυβέρνησης δεν έχει ψηφιστεί κανένα νομοσχέδιο για την ανάπτυξη και την προώθηση της απασχόλησης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε κάποιες ‘ράγες’ σκέψης, οι οποίες δεν οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις που κινούνται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο για μια δίκαιη φορολόγηση, η οποία όμως δεν θα κοστίζει στην αγορά. Η αγορά ‘στεγνώνει’, ‘στεγνώνουν’ οι τράπεζες και η επικινδυνότητα αντί να μειώνεται, αυξάνει. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση δεν αρμενίζει σωστά. Είμαστε όμως δίπλα για να δώσουμε προτάσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη συναίνεση της κοινωνίας στην εισοδηματική της πολιτική, αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο είναι προφανώς στο δικό της κόσμο».

Χαρακτηρίζει το φορολογικό νομοσχέδιο άδικο καθώς «δεν ζητάει από τους έχοντες να συμβάλλουν και επιτείνει τις αδικίες της εισοδηματικής πολιτικής».

Τονίζει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και εκφράζει τη βεβαιότητα πως «οι πολίτες θα διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια».

http://www.apogevmatini.gr/?p=69802