"Πάμε προς το χειρότερο..."



Την αγανάκτησή τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και τρία χρόνια, από τη μεταφορά αδρανών υλικών από τη ΔΕΑΛ μέσω του Λιμανιού της Γρίτσας εξέφρασαν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι επιχειρηματίες

Έντονο πρόβλημα με τη σκόνη, αλλά και σοβαρός κίνδυνος της ασφάλειας των επισκεπτών από τα φορτηγά που κινούνται στην περιοχή, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τόνισαν οι επιχειρηματίες, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατέψει τα συμφέροντα της περιοχής.

"Αντί να καλυτερεύει η κατάσταση, τα τελευταία τρία χρόνια, πάμε προς το χειρότερο..." είπαν αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες, προσθέτοντας πως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν τηρείται επαρκώς και δεν λαμβάνονται τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Τέλος, οι επαγγελματίες έθεσαν και ορισμένα άλλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στην εθνική οδό, το πρόβλημα που δημιουργεί το πεδίο βολής, αλλά και η κατάργηση της γραμμής του υπεραστικού ΚΤΕΛ μέσα από τη Γρίτσα.

Ο κ. Τσιφοδήμος

Το γεγονός ότι ο Δήμος Λιτοχώρου δεν έχει καμία άλλη σχέση με την εταιρεία εκτός από το να της πουλάει υλικό από το λατομείο ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Αθανάσιος Τσιφοδήμος, συμπληρώνοντας ωστόσο πως ο Δήμος δεν θα μείνει θεατής στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως το λιμάνι της γρίτσας θα παραμείνει τουριστικό και πρόσθεσε πως η ράμπα θα απομακρυνθεί αμέσως μόλις τελείωσε η μεταφορά των υλικών, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ότι θα γίνει ολοκληρωμένος κόμβος στην Εθνική Οδό για την πρόσβαση στη Γρίτσα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσιφοδήμος πρότεινε στους επιχειρηματίες να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση στο θέμα.

Η κα Τσίρου

Δικαιολογημένες, χαρακτήρισε από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Διονυσία Τσίρου, τις ανησυχίες και την αντίδραση των επαγγελματιών της περιοχής. Τοποθετούμενη επί του θέματος η ίδια τόνισε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο Δήμος να αποφασίσει αν το λιμάνι της Γρίτσας θέλει να είναι τουριστικό ή εμπορικό, ενώ ζήτησε από το Δήμαρχο να λάβει γρήγορα μέτρα για την περιοχή, ειδάλλως αυτή θα χάσει τον τουριστικό της χαρακτήρα.

http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12571