Σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή του Βατάν



Θ. Λιακόπουλος: "Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφαλή διέλευση των πολιτών"

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν στην κατασκευή νέων πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης, και στην πολεοδομική ενότητα Βατάν.

Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα διευκολύνουν την μετακίνηση τους και παράλληλα δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια τόσο των δημοτών όσο και των μαθητών.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε ότι αφορά το έργο με αυτεπιστασία κατασκευής πεζοδρομίων, οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Βασιλείου Β'. Τα πεζοδρόμια, όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος, ο οποίος χθες μετέβη στις περιοχές όπου γίνονται οι εργασίες, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

"Με το συγκεκριμένο έργο τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται όπως έχουμε ανακοινώσει με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον με κυβόλιθους και επαναχρησιμοποιούμενα.

Σκοπός είναι όχι μόνο η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά να παράλληλα να δημιουργήσουμε ασφαλή πεζοδρόμια και ασφαλή διέλευση για τους συμπολίτες μας".

ΣΤΟ ΒΑΤΑΝ

Σε ότι αφορά την κατασκευή των πεζοδρομίων στο Βατάν, η εργολαβία ξεκίνησε με τις παρεμβάσεις στην οδό Μαραθώνος και Τοσίτσα και την περίοδο αυτή γίνονται εργασίες μπροστά στο 3ο δημοτικό σχολείο με την τοποθέτηση των κυβόλιθων.

"Πιστεύω ότι θα αναγεννηθεί τελείως το Βατάν τόσο αισθητικά όσο και από θέματα εύκολη προσβασιμότητας των ηλικιωμένων των παιδιών που πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής.

Σε συνδυασμό με την ανάπλαση που γίνεται στο πάρκο του Βατάν δημιουργείται χώρος για τις μητέρες με τα παιδιά τους, σε μια περιοχή που ήταν παραμελημένη για σαράντα χρόνια. Η σημερινή διοίκηση αναβαθμίζει την περιοχή και της προσφέρει αυτό που της αξίζει".

http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12573