Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821





Με ιδιαίτερη επισημότητα τιμήθηκε την Πέμπτη στην Κατερίνη η επέτειος της επανάστασης του 1821 και παράλληλα η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Οι εκδηλώσεις στην Κατερίνη ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθονίκου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννης Λιβανός και παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, Μαρία Μίχου και Θανάσης Παπαγεωργίου, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, αρχές και φορείς του νομού.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Ηρώων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, το Νομάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, από αντιπροσωπείες Θυμάτων Πολέμου, Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.

Στη συνέχεια, στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου πραγματοποιήθηκε μεγάλη παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, και Συλλόγων.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Λιβανός τόνισε χαρακτηριστικά ότι "παρακολουθήσαμε μια παρέλαση γεμάτη νιάτα και αισιοδοξία. Προσωπικά που μετέδωσε ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για τη νεολαία σας, δε το λέω τυπικά, το εννοώ.

Το μήνυμα της ενότητας του έθνους, ένα μήνυμα που μας έρχεται έντονο στη μνήμη με τον εορτασμό της σημερινής επετείου, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Πρέπει όλοι να στρατευτούμε και να φανούμε αρωγοί στην τιτάνια προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και να μπει σε ρυθμούς αναπτυξιακούς και ευημερίας. Χρόνια πολλά".

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

"Σήμερα είμαστε περήφανοι διπλά για την ιστορία της χώρας μας, για την πίστη μας, για τους αγώνες για το '21 για το λάβαρο που σηκώθηκε ψηλά της λευτεριάς και ο αγώνας κοινός όλων. Πραγματικά ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός για εκείνη την εποχή. Σήμερα έχουμε την αγωνία για το αύριο.

Σήμερα στηρίζουμε την προσπάθεια του πρωθυπουργού, θα κερδίσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της και το κύρος της και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκινήσει από την Ελλάδα και τους πολίτες της. Είμαστε κοντά στον πρωθυπουργό, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που γίνεται να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την Ελλάδα.

Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας. Πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις των Ελλήνων και από εκεί και πέρα έχει υποχρέωση μια οικογένεια σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει αυτή μεγάλη προσπάθεια, αλλά να ξέρουν ότι θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας".

Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ

"Η 25η Μαρτίου είναι μια διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μια σημαντική μέρα που θα μας υπενθυμίζει πάντα το ιστορικό χρέος απέναντι στους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία εθνική ανεξαρτησία και προκοπή. Αποτίουμε φόρο τιμής στους αθάνατους αγωνιστές μας του 1821 που με την αυτοθυσία τους μας χάρισαν μια ελεύθερη πατρίδα και άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνισμού κράτους.

Είναι και μια σημαντική μέρα για την ορθοδοξία μας, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Οφείλουμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε σήμερα για τις νέες γενιές για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην πατρίδα. Δίνουμε και σήμερα αγώνες. Διαφορετικούς αγώνες που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία. Είναι εξίσου σημαντικοί είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, πιστεύουμε ότι πραγματικά θα τα καταφέρουμε συμβάλλοντας όλοι, και δίνοντας ο καθένας τον καλύτερο του εαυτό.

Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα και όχι μόνο και φυσικά και σε όλους τους διοργανωτές της παρέλασης".

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

"Η ιστορία δυστυχώς για την χώρα μας επαναλαμβάνεται. Η χώρα μας κινδυνεύει από τους πάσης φύσεως κερδοσκόπους. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται ένας νέος πατριωτισμός χρειάζεται οι πολίτες μας να δείξουν αυτόν τον νέο πατριωτισμό.

Θα χρειαστούν θυσίες και προσπάθειες και είμαστε σίγουροι ότι με τον αγώνα όλων αξιοποιώντας το πνεύμα των μεγάλων αγώνων, όπως της μεγάλης περιόδου του 1821, θα βγάλουμε τη χώρα από τις δυσκολίες και η χώρα περήφανη θα προχωρήσει στις επόμενες περιόδους επ' ωφελεία του λαού, της κοινωνίας, της χώρας, του έθνους μας. Χρόνια πολλά".

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

"Να συγχαρούμε το Δήμο και τη Νομαρχία, για την παρέλαση που έγινε, αν και είχαμε μια δυσαρέσκεια από τον κόσμο γιατί δεν είχαμε τα πεζοπόρα τμήματα του στρατού και να δούμε τι άλλο θα δούμε από το ΠΑΣΟΚ σε λίγο θα καταργήσει και τις παρελάσεις από ότι φαίνεται.

Θέλει να τα ισοπεδώσει όλα, θέλει να γίνουμε ένα κράτος όλη η Ευρώπη και αυτό δε γίνεται και δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε από πού είμαστε από πού ερχόμαστε και ποιοι είμαστε, την εθνική μας συνείδηση.

Σήμερα ο κόσμος δυσαρεστήθηκε και πιστεύω ότι αν και στις επόμενες παρελάσεις συνεχίσουμε έτσι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα".

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

"Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα της επετείου της επανάστασης για τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Αυτό που εμείς καλούμαστε σήμερα να το υπερασπιστούμε και να το προστατεύσουμε από κάθε επιβολή. Η επιβολή δεν έχει να κάνει μόνο με το στρατό. Έχει να κάνει και με τα οικονομικά μέτρα, με ότι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και υποβάλλεται η Ελλάδα.

Πρέπει οι θυσίες που έκαναν οι πρόγονοι μας και μας χάρισαν την ελευθερία, αυτή την ελευθερία να τη προστατεύσουμε γιατί μπορεί να τη χάσουμε οικονομικά. Για αυτό πρέπει οι Έλληνες να κάνουν θυσίες αλλά ταυτόχρονα όμως οι θυσίες αυτές τα μέτρα να αποδώσουν. Και για να αποδώσουν, χρειάζεται πέρα από την προσφορά των πολιτών ένα διαφορετικό πρόγραμμα".

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

"Ημέρα χαράς, ημέρα του ελληνισμού μια μέρα που μπορεί να μας δίνει αισιοδοξία. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Επανάσταση κατά του ζυγού των Ελλήνων. Το μήνυμα είναι διαχρονικό. Σήμερα υπάρχει μια άλλη κατάσταση, υπάρχει μια τάση όχι με τα όπλα, αλλά μέσα σε ένα οικονομικό και κοινωνικό πλέγμα και εκεί λοιπόν η ψυχή των Ελλήνων πρέπει να αντιδράσει.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πάντοτε θυμούμενοι με ποιες θυσίες οι πρόγονοι μας φροντίσανε να μας απελευθερώσει. Αισιοδοξία λοιπόν για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με την ελληνική ψυχή αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσιμε σήμερα. Συγχαίρω τα νιάτα για την εξαιρετική παρουσία τους στην παρέλαση πρέπει να μας δίνουν ακόμη περισσότερο δύναμη γιατί αξίζουν πολλά".


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12650