Ο Δήμος Δίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»




Ο Δήμος Δίου για ακόμα μία χρονιά ενώνει τη φωνή του στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ευαισθητοποιείται και συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, και καλεί όλους τους δημότες του, να σβήσουν τα φώτα των οικιών και των ηλεκτρικών συσκευών τους, το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου για 1 ώρα (20:30-21:30) στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου για δέσμευσή τους σε δράσεις προς όφελος του πλανήτη.

Τι είναι η Ώρα της Γης

H Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Με την περσινή μεγαλειώδη συμμετοχή η ανθρωπότητα έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Και φέτος, ο Δήμος Δίου δείχνοντας την ενεργό συμμετοχή του στην «Ώρα της Γης», το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20.30 και για μία ώρα, θα διακόψει τη φωταγωγία στο Δημαρχείο και τις κεντρικές πλατείες των Δημοτικών Διαμερισμάτων του.

Γρηγόρης Παπαχρήστος

Ο Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος σε σχετική δήλωση είπε χαρακτηριστικά:

«Προσεγγίζοντάς εθνικά και τοπικά θέματα συμμετέχουμε στο διεθνώς αναγκαίο, αποδεικνύοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχει και αποτελεί μοχλό της οικολογικής ανασύνταξης.

Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με άλλους συνανθρώπους μας στον κόσμο, στον κοινό αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής σβήνοντας για μία ώρα τα δημόσια φώτα του Δήμου μας και καλώντας όλους τους δημότες μας να συμμετέχουν σ’ αυτή τη συμβολική αλλά γεμάτη ζωή κίνηση, φανερώνοντας την διάθεση μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία, προκειμένου να σώσουμε τον πλανήτη μας, με την ευχή καθημερινά να ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο και περισσότεροι».

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12662