Ξεχωριστό αρδευτικό έργο αξιοποίησης της λιμνοδεξαμενής Παπακαλείμη



Ένα Κολινδρινό αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα

Μετά από εκλεπτυσμένη προεργασία και συντονισμένες παρεμβάσεις υλοποιήθηκε το Αρδευτικό έργο για την αξιοποίηση της λιμνοδεξαμενής στην τοποθεσία Παπακαλείμη Κολινδρού.

Τα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την περιοχή του Κολινδρού, μιας και ο Κολινδρός μια καθαρά γεωργική περιοχή έχει ανάγκη από καίριες έγγειες παρεμβάσεις και διορθώσεις του αρδευτικού δικτύου. Ο Δήμος με τον ορθό σχεδιασμό και τον αντίστοιχο προγραμματισμό αφού διεκδίκησε και κατοχύρωσε χρηματοδοτήσεις, προχώρησε στις σχετικές μελέτες και αδειοδοτήσεις και υλοποίησε εγγειοβελτιωτικά και άλλα σχετικά έργα.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να αξιοποιήσει το νερό της λιμνοδεξαμνής Παπακαλείμη με την κατασκευή αντλιοστασίου πλήρως εξοπλισμένου, δεξαμενή αποθήκευσης, δίκτυο διανομής με αγωγούς μήκους 7.000 μέτρων και υδροληψίες τύπου SCHLUMBERGER. Ακόμη τοποθετήθηκαν τα απαραίτητα ειδικά εξαρτήματα για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου (αεραγωγοί, βάννες, εκκενώσεις) και κατασκευάστηκαν τα αντίστοιχα φρεάτια όπου απαιτούνται.

Η συνολική αρδευόμενη έκταση ανέρχεται στα 1.000 στρέμματα και θα αξιοποιηθεί πλήρως το νερό που αποθηκεύεται στην υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή. Για την πλήρης αξιοποίηση του δικτύου απομένει μόνο η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου το οποίο θα μεταφέρει το νερό στην νέα δεξαμενή αποθήκευσης.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Θησέας και έρχεται να προστεθεί στην συνολική προσπάθεια του Δήμου να βελτιώσει τις εγγειοβελτιωτικές ανάγκες των αγροτών.

Ο κ. Σολοποτιάς

Ο Δήμαρχος Θωμάς Σολοποτιάς επισκεπτόμενος το έργο δήλωσε:

"Όλοι γνωρίζουμε την αναδιάρθρωση που διανύει ο αγροτικός τομέας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγροτική οικογένεια. Η προώθηση έργων για την ανακούφιση και την συνδρομή στις προσπάθειες του Κολινδρινού γεωργού αποτελούν μονόδρομο.

Από την πλευρά μας έχουμε υλοποιήσει και προγραμματίσει σειρά έργων εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα τα οποία θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους ντόπιους γεωργούς και εν συνεχεία θα τροφοδοτήσουν ανάπτυξη στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο αρδευτικό έργο έρχεται να υλοποιήσει ένα αίτημα ετών και οι Κολινδρινοί αγρότες διευκολύνονται στην ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών τους. Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον να παρεμβαίνουμε και να βελτιώνουμε την ζωή των δημοτών μας.

Ελπίζουμε οι όποιες αυτοδιοικητικές μεταλλάξεις που επιχειρούν να υλοποιήσουν οι αρμόδιοι να λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού μας Δήμου. Η ποιότητα ζωής δεν βελτιώνεται με ποσοτικούς περιορισμούς του αριθμού των Δήμων αλλά πραγματικές μεταλλάξεις που διασφαλίζουν πολλαπλασιαστικό όφελος και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε με αξιοπιστία και συνέπεια το πρόγραμμα μας. Τα έργα μας είναι η σφραγίδα της αξιοπιστίας μας".


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=12589