Δήμος Πύδνας - Κολινδρού θα ονομάζεται ο υπό σύσταση Δήμος

Εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης με την γνωστή επωνυμία "Πρόγραμμα Καλλικράτης".

Στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και στα άρθρα, κατά πλειοψηφία, με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να επιφέρει αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των πτερύγων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων -τους οποίους ακροάστηκε η Επιτροπή.

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγή σύμφωνα με την οποία καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του "Καλλικράτη", κατά την οποία δεν θα ισχύει το ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000.

Ακόμη ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων ενώ στο νομό Πιερίας ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας - Κολινδρού.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αλλαγές στις έδρες των δήμων, με την προϋπόθεση να συμφωνούν οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων και πάντως να γίνουν δεκτές από την Ολομέλεια, την οποία ο υπουργός δεν υποκαθιστά.

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΥΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό, αποτελεί ένα εγχείρημα που δημιουργήθηκε στις πιο δύσκολες συνθήκες που θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει και παρόλα αυτά δεν υπήρξε γενικευμένη κοινωνική αντίδραση.

Σχετικά με το χωροταξικό, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατέληξε στην καλύτερη δυνατή πρόταση που μπορεί να βαδίσει η κοινωνία και η οποία είναι διαμορφωμένη σε δύσκολες συνθήκες από κάθε άποψη, "εξαντλήθηκαν όμως όλα τα περιθώρια για να βρεθεί η χρυσή τομή".



http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=13274