Αισθητική αναβάθμιση των πεζοδρομίων από το Δήμο Κατερίνης

Στο πλαίσιο των εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων (με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, κυβόλιθους κ.λπ.) ξεκίνησε χθες - στην οδό Σβορώνου - η διαδικασία μεταφύτευσης 7 συνολικά δέντρων σε γλάστρες, που θα μεταφερθούν άμεσα για φροντίδα και συντήρηση στο φυτώριο του Δήμου Κατερίνης.

«Τα δέντρα αμέσως μετά το πέρας των εργασιών θα επανατοποθετηθούν στην συγκεκριμένη οδό, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τα 15 συνολικά δέντρα που μεταφέρθηκαν στο φυτώριο από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής» επισήμανε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πράσινο στις συγκεκριμένες περιοχές με την φύτευση επιπλέον δενδρυλλίων.

Ο κ. Χατζηκώστας έκανε λόγο για τον συντονισμό και την συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Προγραμματίζουμε από κοινού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αθανάσιο Λιακόπουλο την παράλληλη εκτέλεση εργασιών, που αφορούν το πράσινο σε συνδυασμό με τα τεχνικά έργα, ώστε αυτά να ολοκληρώνονται με πιο γοργούς ρυθμούς προς όφελος των δημοτών».

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Αθανάσιος Λιακόπουλος σημείωσε:«Τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται όπως έχουμε ανακοινώσει με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον με κυβόλιθους και επαναχρησιμοποιούμενα. Σκοπός είναι όχι μόνο η αισθητική αναβάθμιση και της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και η δημιουργία πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση των συμπολιτών μας».


http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0000008295&Site=8295