Θανάσης Παπαγεωργίου - Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης


Την δέσμευση, για αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης για την ολοκλήρωση του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης (Σ. Σταθμού) ζήτησε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, είναι ένα αθλητικό έργο που θα μπορούσε άμεσα να αξιοποιηθεί και να προσφέρει χώρους άθλησης τους οποίους στερείται σήμερα η Κατερίνη και οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2003 με συμβατική υποχρέωση να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Δυστυχώς όμως δεν έτυχε της ανάλογης χρηματοδότησης και για 7 χρόνια παραμένει ημιτελές.

Το κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης είναι ενταγμένο στα λεγόμενα «Ολυμπιακά έργα» έχει δημοπρατηθεί με προϋπολογισμό 3.700.000 και υπογράφτηκε με αρχική σύμβαση 2.298.373 ευρώ. Έχουν πιστοποιηθεί εργασίες συνολικού ποσού 1.666.834,40 ευρώ ενώ έχει αποπληρωθεί ποσό 710.334,40 ευρώ.

Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του έργου, ο οποίος και ανταποκρινόμενος στο αίτημα, ενέκρινε πίστωση 1.289.578 ευρώ προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από αυτό το ποσό θα χρηματοδοτηθούν τα ανάλογα αθλητικά έργα στην Περιφέρεια (έργα ΣΑΕΠ 108) καθώς και για το κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει κανονική και χωρίς καθυστερήσεις χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο


http://www.imerisiatispierias.gr/go.asp?do=news&id=10381