Διαμαρτυρία των ειδικευομένων γιατρών στο Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης


Για την απόφαση να καταργηθεί η διαλογή περιστατικών στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου

Την έντονη διαμαρτυρία τους δήλωσαν χθες στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριο Φαρμάκη οι ειδικευόμενοι γιατροί για την πρόσφατη απόφασή του να καταργηθεί η διαλογή περιστατικών στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου που δημιούργησε μία σειρά προβλημάτων στις εφημερίδες του τετραημέρου από 7 έως και 10 Μαϊου.

Όπως τόνισαν οι γιατροί με την απόφαση του Διοικητή να καταργηθεί η διαλογή περιστατικών στο τμήμα επειγόντων δημιουργήθηκε συνωστισμός έξω από το χώρο των ιατρείων, την ώρα που ο χώρος αναμονής παρέμενε άδειος, με αποτέλεσμα ο διάδρομος να είναι απροσπέλαστος για τα καρότσια, τα φορεία και τους ίδιους τους εργαζόμενους, παράλληλα πολλές φορές περιστατικά τα οποία έχριζαν γρήγορης αντιμετώπισης αναγκάστηκαν να παραμείνουν πολύ ώρα έξω από τα ιατρεία, αφού κανείς δεν είχε την εποπτεία και την ευθύνη να τα κατευθύνει άμεσα στους ιατρούς της κατάλληλης ειδικότητας.

Την ίδια στιγμή, οι ούτως ή άλλως εξουθενωμένοι ιατροί ήταν αναγκασμένοι να διαπληκτίζονται με τους ασθενείς ή και τους συνοδούς τους. Οι ασθενείς θεωρούσαν την κακή τους εξυπηρέτηση ως συνέπεια της ολιγωρίας των γιατρών κι όχι επακόλουθο της άστοχης επιλογής της διοίκησης. Έτσι όλοι οι συνάδελφοι, που ήταν ήδη στα όρια της αντοχής τους μετά από 24 ώρες συνεχούς εργασίας, αναλώνονταν σε άσκοπους διαπληκτισμούς, χάνοντας πολύτιμο για τους ασθενείς χρόνο.

"Παρατηρήθηκαν τριτοκοσμικές καταστάσεις" τόνισαν οι γιατροί αναφέροντας χαρακτηριστικά πως την ώρα που εξετάζονταν ασθενής, κάποιος άλλος εισέρχονταν απροειδοποίητα στο χώρο του ιατρείου φέροντας τον ασθενή σε δύσκολη θέση, ενώ δεν ήταν λίγα τα περιστατικά τα οποία κατέληξαν σε λάθος ιατρεία.

Σε επιστολή τους οι γιατροί προς το διοικητή αναφέρουν μεταξύ άλλων: "Η απόφασή σας να πραγματοποιείται η διαλογή από νοσηλεύτρια σε κυκλικό ωράριο, δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί μια και το νοσοκομείο δεν διαθέτει εκπαιδευμένες και πιστοποιημένες στη διαλογή νοσηλεύτριες. Συνεπώς η απόφασή σας αυτή είναι ανεφάρμοστη.

Θα θέλαμε επίσης να δεσμευτείτε για την έγκαιρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, χωρίς περικοπές.

Μετά την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ από τις 7/5/2010 σας πληροφορούμε ότι: Διατηρούμε το δικαίωμα έναρξης επίσχεσης εργασίας σε περίπτωση που η αποπληρωμή των εφημεριών καθυστερήσει ή γίνει με περικοπές. Διατηρούμε το δικαίωμα κατάθεσης προγράμματος εφημεριών με 4 εφημερίες ανά γιατρό το μήνα, εφαρμόζοντας έτσι την κοινοτική οδηγία και τα Προεδρικά Διατάγματα. Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με σχετικά άρθρο του Συνάγματος "Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται".


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=13131