Κινητοποιήσεις από εκπαιδευτικούς, ΑΔΕΔΥ και εμπόρους




Τα καταστήματα έμειναν κλειστά κυρίως στη δυτική πλευρά της πόλης

Ενημερωτικά φυλλάδια μοίραζαν χθες στους πολίτες οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους.

Στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Λάζαρος Φυρινίδης καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που θα έχουν στην κοινωνία και στους κλάδους τους αντίστοιχα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Η ΕΛΜΕ

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Θόδωρος Σιαμάγκας οι κυβερνητικές εξαγγελίες σημαίνουν νέα σοβαρή μείωση μισθών, συνολικά μέχρι 12%, με παραπέρα μείωση των επιδομάτων κατά 8% και την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας και την αντικατάστασή τους με επίδομα 1000 ευρώ. Για τους ίδιους όπως πρόσθεσαν αυτό σημαίνει μείωση των ετήσιων αποδοχών κατά δυο μισθούς.

Η ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Φυρινίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν η κυβέρνηση απελευθερώνει ουσιαστικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Καταργεί τον κατώτερο μισθό και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, φορτώνει με νέα φορολογικά βάρη τους μισθωτούς, μειώνει τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις. Μειώνει έως και 35% το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση.

"Η έξοδος είναι υπόθεση συλλογικών και κοινωνικών αγώνων. Συνεχίζουμε, πυκνώνουμε τις κινητοποιήσεις. Όλοι και όλες δίνουμε τις καλύτερες δυνάμεις μας στις μεγάλες μάχες που απαιτούνται για να προστατεύσουμε την ζωή μας, να ανοίξουμε δρόμο με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για τα παιδιά μας, τους νέους".

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας εξέφρασε την υποστήριξη των εμπόρων της Κατερίνης στην προσπάθεια που γίνεται από όλες τις κοινωνικές ομάδες για την άρση των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή των εμπόρων στη χθεσινή απεργία ο κ. Ρέχας είπε ότι θα έπρεπε να ήταν πιο οργανωμένοι, ωστόσο η ενημέρωση από την ομοσπονδία έγινε την περασμένη Παρασκευή και δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεση τους για να ενημερώσουν τους εμπόρους σωστά.

Όπως είπε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κάποιοι έμποροι έκλεισαν τα καταστήματα τους κυρίως στην δυτική πλευρά της πόλης, αλλά όπως είπε η αγορά αποτελεί είναι ζωντανό κομμάτι και δύσκολα κλείνει ιδίως εάν δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση.


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=13072