Με παλμό η χθεσινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο - "Ο αγώνας συνεχίζεται"




Με παλμό πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

"Απεργούμε για να υπερασπίσουμε τα βασικά μας εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά μας δικαιώματα. που περικόπτονται δραματικά" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Νίκος Κωνσταντίνου και συμπλήρωσε "Οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις, τα όρια ηλικίας, αλλά και ο ίδιος ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μπαίνουν στη κλίνη του Προκρούστη και των προκλητικών εκβιαστικών απαιτήσεων των "δανειστών" της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ)".

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι απεργοί της Πιερίας, που πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης σήμερα Τετάρτη 5 Μάη 2010:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τα σκληρά, άδικα, μονομερή αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και για τις προωθούμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό μας σύστημα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση, τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη και τα προνόμια τους.

Αξιώνουμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

Να ανακαλέσει τα άδικα, μονομερή, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα κοινωνικά θεμέλια των εργαζόμενων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση με βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, πάταξη της παραοικονομίας, της φοροκλοπής, της εισφοροδιαφυγής.

Να απαγορευθούν οι Απολύσεις, να διπλασιασθεί η αποζημίωση απόλυσης, να ΑΥΞΗΘΕΙ το επίδομα ανεργίας και να διπλασιασθεί ο χρόνος χορήγησής του. Να προστατευτούν οι άνεργοι.

Να μειωθούν ή και να ΠΑΓΩΣΟΥΝ οι τιμές όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν τις βασικές καταναλωτικές ανάγκες.

Να ακυρωθούν και να απορριφθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα οι ανατροπές των ορίων ηλικίας και του ύψους των συντάξεων, να ποινικοποιηθεί και να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Να ισχυροποιηθούν και όχι να αποδυναμωθούν οι εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

Να μην θεσπιστεί νέος ΛΑΦΚΑ (αυθαίρετο, αντιασφαλιστικό, αντικοινωνικό μέτρο αναδιανομής της φτώχειας)!

Να μειωθούν (και να μην αυξηθούν) οι συντελεστές ΦΠA σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

* ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

* Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, με υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ.

* Να απορριφθούν οι συνταγές της λιτότητας, της περικοπής, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, να βελτιωθεί το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των εργαζομένων, να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών με αυτή της Ε. Ένωσης.

* Να πληρώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι "αεριτζήδες", οι εξωχώριες εταιρείες (off-shore)!

* Όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όχι στη μείωση των συντάξεων.

* Να θεσπιστούν νέοι πόροι ενίσχυσης και χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.

* Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

* Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών.

* Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ενιαία, μόνιμη εργασία στο Δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

* Να τονωθεί η ανάπτυξη, να ενισχυθεί η απασχόληση.

* Να ενισχυθούν τα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

* Δίκαιη διανομή και αναδιανομή των Φορολογικών βαρών υπέρ των ασθενέστερων και οικονομικά αδύνατων. Δίκαιο φορολογικό σύστημα - κοινωνική δικαιοσύνη.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι:

Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα οικονομικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Οι Άνθρωποι και οι Ανάγκες τους πάνω από τις Αγορές. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=13073