Όλη η Πιερία μέσα σε 30 λεπτά


Η παρουσίαση του νέου τουριστικού ντοκιμαντέρ της Πιερίας που εκπόνησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία Πιερίας.

Πρόκειται για ένα 30λεπτο νέο DVD της Πιερίας, το οποίο θα προβάλλεται στις τουριστικές εκθέσεις, ενώ παρουσιάστηκαν τα 4 σποτ (δύο των 15 δευτερολέπτων και 2 των 30 δευτερολέπτων) της Πιερίας.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκτός από τα μέλη της ΝΕΤΠ οι δήμαρχοι Δίου Γ. Παπαχρήστος, Κολινδρού Θ. Σολοποτιάς, Πιερίων Δ. Βαινάς, Παραλίας Γ. Κεραμιδιώτης, Πέτρας Θ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Ζ. Σατραζέμης, εκπρόσωποι των βουλευτών και φορείς.

Όπως επεσήμανε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, πριν από έναν χρόνο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας αποφασίστηκε η παραγωγή νέου τουριστικού ντοκιμαντέρ για την Πιερία το οποίο θα προβάλλει τους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας και θα διανέμεται στις τουριστικές εκθέσεις, αλλά και στους επισκέπτες του Νομού.

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα γυρίσματα διήρκησαν έναν χρόνο, ώστε να κλείσει ο κύκλος ενός έτους και να καταγραφούν στο ντοκιμαντέρ, όλες οι εποχές του χρόνου. Έγινε κινηματογράφηση σε όλη την Πιερία και το όλο το υλικό της κινηματογράφησης βρίσκεται στη διάθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.

Το ντοκιμαντέρ προς το παρόν είναι στην ελληνική γλώσσα και ετοιμάζεται ήδη η μεταγλώττιση του στις βασικές ξένες γλώσσες. Η μετάφραση θα γίνει με επιμέλεια από ειδικούς και από καθηγητές, ώστε η απόδοση να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του ντοκιμαντέρ έγιναν παρεμβάσεις και διορθώσεις πάνω στην αρχική έκδοση από την Επιτροπή Παραλαβής της ΝΕΤΠ και το τελικό προϊόν ήταν αυτό που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση.

Το κόστος του νέου ντοκιμαντέρ ανέρχεται σε 12.500 ευρώ συν Φ.Π.Α.

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην παραγωγή του, τα μέλη της ΝΕΤΠ και τους υπαλλήλους του Τμήματος Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας έχει υλοποιήσει και έχει παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ της ορεινής Πιερίας που συνοδεύονταν και από λεύκωμα και οδηγό επισκέπτη της ορεινής Πιερίας καθώς και ένα πολιτιστικό ημερολόγιο στα οποία αναδείχθηκαν οι ορεινές περιοχές του Νομού Πιερίας.


http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=13168