Επισκέψεις του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Χρήστου Καραφουλίδη σε Νοσοκομείο, Αστυνομική Διεύθυνση και Πυροσβεστική Υπηρεσία









Το Νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισκέφθηκε, το πρωί της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου 2010, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Καραφουλίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Κατερίνης». Ο κ. Καραφουλίδης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διοικητές των υπηρεσιών και τους υπαλλήλους για διάφορα θέματα που τους απασχολούν.
Στο Νοσοκομείο
Στο Νέο Νοσοκομείο Κατερίνης συναντήθηκε με τον Διοικητή Στέργιο Φαρμάκη, ο οποίος ανέφερε το αίτημα για δημιουργία ενός πάρκου υγείας στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης αστικού τύπου. Επίσης, στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου να λειτουργήσει η Σχολή Νοσηλευτών και ΕΚΑΒ, καθώς και Δομές Παροχής Φροντίδας.
Από την πλευρά του, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Καραφουλίδης σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει ένα συνολικός σχεδιασμός στην πόλη και να αποφευχθούν οι προχειρότητες. Για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου, τόνισε πως θα πρέπει να γίνει διαβούλευση με όλους τους φορείς της πόλης.
Αστυνομική Διεύθυνση και Πυροσβεστική Υπηρεσία
Στη συνέχεια, ο κ. Καραφουλίδης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, όπου είχε συνομιλία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θανάση Φωτόπουλο και Διοικητές Τμημάτων. Το βασικότερο θέμα που τέθηκε ήταν το τεράστιο πρόβλημα με τα κρατητήρια, στα οποία στοιβάζονται δεκάδες κρατούμενοι, κυρίως λαθρομετανάστες.
Ο κ. Καραφουλίδης ανέφερε πως οι συνθήκες κράτησης είναι απάνθρωπες, σημειώνοντας πως σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τη Νομαρχία Πιερίας θα πρέπει να ενοικιαστεί ένας χώρος που θα χρησιμοποιείται ως κρατητήρια.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, ο διοικητής κ. Καραλιάς, επεσήμανε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στους πεζόδρομους της πόλης, με τα πατάρια των καφέ, όπου δεν μπορούν να διέλθουν με ευκολία τα πυροσβεστικά οχήματα, αν υπάρξει ανάγκη.