Επισκέψεις της υπ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε 2ο ΚΑΠΗ, Γηροκομείο, «Άτρακτο» και ΟΚΑΝΑ


Επίσκεψη της Σοφίας Μαυρίδου, Υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πιερίας, στο 2ο ΚΑΠΗ (7ης Μεραρχίας-ΠΑΡΚΟ)



Το Γηροκομείο επισκέφθηκε η Σοφία Μαυρίδου



Επίσκεψη της Σοφίας Μαυρίδου στο Κέντρο «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»


Τον ΟΚΑΝΑ επισκέφθηκε η κα Μαυρίδου

«Πολιτισμός είναι και η Πρόνοια»

Προνοιακές δομές του νομού Πιερίας επισκέφθηκε, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, η Σοφία Μαυρίδου, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνοδευόμενη από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στους προνοιακούς φορείς του νομού Πιερίας, η κα Μαυρίδου τόνισε τη σημασία λειτουργίας τους αφού «αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας μας και επιτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο υπηρετώντας συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη για στήριξη και φροντίδα. Είναι μέλημα και άμεση προτεραιότητά μας η στήριξη και αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών που αφορούν στην πρόνοια. Γιατί πάνω από όλα πολιτισμός είναι η «Πρόνοια», το να μπορούμε δηλαδή να λειτουργούμε αξιοπρεπείς προνοιακές δομές που να μπορούν να υπηρετούν τον συνάνθρωπό μας βελτιώνοντας τη ζωή τους»

Στο 2ο ΚΑΠΗ και το Γηροκομείο

Με τους ηλικιωμένους συνομίλησε η κα Μαυρίδου κατά την επίσκεψή της στο 2ο ΚΑΠΗ, επί της οδού 7ης Μεραρχίας στην περιοχή του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης. Μαζί της ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόδωρος Αγοραστός, Νίκος Μακρίδης, Παύλος Μπασδάρας, Λάκης Παπαιωάννου και Δημήτρης Τσιμήτρης. Οι χαμηλές συντάξεις και οι περαιτέρω περικοπές λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύει η χώρα μας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των τιμών αλλά και τις συνθήκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Στη συνέχεια η Σοφία Μαυρίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στο γηροκομείο Κατερίνης.

Στον «ΑΤΡΑΚΤΟ»

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επισκέψεις στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» και στον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών). Η Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους Θόδωρο Αγοραστό, Δημήτρη Μπέη και Άκη Μπασδάρα ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ του «ΑΤΡΑΚΤΟΥ» κ. Σίμο Συμεών και από το προσωπικό για τις δράσεις του Κέντρου στο αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, μιας από τις μεγαλύτερες μάστιγες της κοινωνίας μας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τους σκοπούς και τις δράσεις του Κέντρου, τις προτάσεις καλύτερης ενημέρωσης μέσα και από καμπάνιες στα σχολεία που θα αφορούν στην πρόληψη καθώς και την ανάγκη οικονομικής στήριξης του Κέντρου από την Περιφέρεια.

Στον ΟΚΑΝΑ

Ακολούθησε επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ, Θεραπευτική Μονάδα Αποκατάστασης από τα Ναρκωτικά. Στη διάρκεια της συνάντησης, η κα Μαυρίδου ενημερώθηκε από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του ΟΚΑΝΑ κ. Κατόγλου και το προσωπικό για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Μονάδας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξειδικευμένες δράσεις και το έργο της Μονάδας, τα προβλήματα στέγασης και χώρου που αντιμετωπίζουν ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για άμεση στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, αφού ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε θεραπεία είναι πολύ μεγάλος, αναλογικά με το υπάρχον προσωπικό. Η δημιουργία εστιών στις τοπικές κοινωνίες για την άμεση πρόσβαση των εξαρτημένων ατόμων στην παροχή θεραπείας ήταν μία από τις προτάσεις που συζητήθηκαν ως μία πρωτοβουλία για τη στήριξη των εξαρτημένων συμπολιτών μας.