«Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κατερίνης»



Η πρώτη επίσημη συνάντηση στα γραφεία του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κατερίνης» έγινε το βράδυ της Τρίτης 19 Οκτωβρίου. H παρουσία των υποψηφίων και των πολιτών υπήρξε συγκινητική.
Το λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Καραφουλίδης. Αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους , έκανε μια σύντομη αναφορά για την εκλογική αναμέτρηση. Στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους νίκης του συνδυασμού και τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία θα κινηθεί ο αγώνας. Ανέφερε ότι:
«Θα δώσουμε ακόμα και την ψυχή μας την ίδια αν χρειαστεί και θα το κάνουμε με κάθε κόστος μα με πλήρη συνείδηση και συνέπεια απέναντι στον απλό πολίτη της πόλης αυτής.
Θα δώσουμε τον αγώνα μας τίμια, παλικαρίσια και ανθρώπινα, μακριά από παλαιοκομματικά συμφέροντα και κομματικούς διαχωρισμούς.
Ο κ. Χιονίδης προσπαθεί με το επιτελείο του να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στην πόλη και μάλιστα με μια αλαζονεία και με μια συμπεριφορά η οποία προκαλεί.
Ο κ. Χιονίδης είπε και λέει ψέματα πως τους κοιτάει όλους στα μάτια. Δεν μπορείς να τους κοιτάς όλους στα μάτια με αξιοπρέπεια όταν τους έχεις αποκαλέσει τσοπαναραίους και όταν πιστεύεις πως ο χειρότερος δικός σου είναι καλύτερος από τον καλύτερο των άλλων.
Ο κ. Καραφουλίδης ανέφερε ότι ο συνδυασμός μας αποτελείται στην πλειοψηφία του από νέους και ικανούς ανθρώπους.
Εμείς ήμαστε η ελπίδα για αυτόν τον τόπο και πρέπει να παλέψουμε με τα κατεστημένα που άλλοι δημιούργησαν.

Οι πολίτες μας αγαπάνε. Τα μηνύματα που ήδη λαμβάνω είναι θετικά.
Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους δημότες στις 7 του Νοέμβρη να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσει. Οι πολίτες μας έδωσαν την πρώτη ακτίνα δημιουργικού φωτός και αισιοδοξίας.
Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να μας εμπιστευτεί.
Θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί ενωμένοι.
Τα ιδιοτελή συμφέροντα βρίσκονται μακριά από μας.
Σας καλώ όλους μαζί ενωμένους μαζί με το λαό του νέου δήμου μας να δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα κάνουμε έναν ευπρεπή αγώνα.
Θεωρώ ότι μέχρι τώρα ήμουν καλός μαχητής. Τώρα θα είμαι και νικητής. Θα ήμαστε όλοι μαζί νικητές.
Πιστεύω πως ήμαστε οι καλύτεροι.»
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι κύριοι Τσακπουνίδης, Δημητρίου καθώς και ο κύριος Τσιλακόπουλος. Πολύ δυναμικά σχόλια έκαναν ο κ. Νίκος Ουσταμπασίδης και ο κ. Σάββας Οφείδης. Τοποθετήσεις και προτάσεις έκαναν και οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έδωσαν ένα νέο τόνο και μια νέα πνοή στον αγώνα.