ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ




Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείτε να πετάξετε. Ούτε και εσείς οι ίδιοι δεν θα το ξέρετε, προτού ανοίξετε τα φτερά σας. Τζον Μέισον

Χθές το απόγευμα, η διάθεση μια παρέας για δημιουργία, έγινε πράξη με την συλλογή ρούχων, τα οποία μοιράστηκαν σε 60 οικογένειες στην Πιερία.

Η συμμετοχή απλών πολιτών, όλων των ηλικιών έκανε την κίνηση αυτή ακόμη πιο δυνατή, αποδεικνύοντας πως όταν θέλουμε μπορούμε. Μεγάλοι και μικροί ήρθαν να δώσουν ρούχα, άλλοι λίγα, άλλοι πολλά. Κάποιοι είχαν και μικρά παιδιά μαζί τους, λέγοντας πως πρέπει να μάθουν να βοηθούν τον συνάνθρωπο.

Μλεχρι αργά το βράδυ και ακόμη και σήμερα, τα ρούχα μοιράζονται σε οικογένειες που προσπαθούν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους. Σε οικογένειες όχι τόσο τυχερές από τις δικές μας. Αύριο ίσως μπορεί να είμαστε εμείς στην θέση τους και είμαι τουλάχιστον ανακουφισμένος πως ο Πιερικός κόσμος βοηθά, παρόλες τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Η χθεσινή ημέρα, ήταν μια σφραγίδα του απλού πολίτη, του ενεργού πολίτη, που θέλει να βοηθήσει, θέλει να είναι κοντά στον συνάνθρωπο. Μπράβο σε όλους εσάς που συμμετείχατε, μπράβο στον Νίκο Μακρίδη για την οργάνωση του εγχειρήματος.

Και επειδή κάποιοι θα μιλήσουν για πολιτική κίνηση, από μεριάς του φίλου μου Νίκου, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, όσα δεν φτάνει η αλεπού - προσπαθεί να φέρει σκάλα να τα πιάσει. Δυστυχώς όμως και οι σκάλες σπάνε.

ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΤΖΙΑΛΑΣ