ΑΠΟΨΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή ένα δημοσίευμα της Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε άλλο blog σας στέλνω το δικό μου μήνυμα σχετικά διότι δεν είδα να δημοσιεύεται στο εν λόγω blog:

Γράφουν οι κύριοι:

Φορέστε τα γιορτινά σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αϊ Βασίλη κι ελάτε να κάνουμε μια νυχτερινή, εορταστική ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης! (Και με αυτό δεν έχει κανένας πρόβλημα!!).

Ελάτε να στείλουμε, για μια ακόμη φορά, το δικό μας μήνυμα για μια πόλη, όπως τη δικαιούμαστε (το μήνυμα που θέλουν να περάσουν φανταζόμαστε είναι τα ποδήλατα και οι ποδηλατόδρομοι).

Μια πόλη με πεζόδρομους για τους πεζούς (που επιτέλους πρέπει να γίνει κάτι με τον πεζόδρομο, δεν διαφωνώ) και όχι για τις πραμάτειες των καταστημάτων και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (εδώ είναι το όλο θέμα!!).

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν βλέπουμε συχνά στον πεζόδρομο, αλλά πολλά μηχανάκια στην κεντρική πλατεία. Τώρα όσο αναφορά τις πραμάτειες, εδώ είναι το λάθος μήνυμα γιατί και τα καταστήματα πρέπει να προμηθευτούν τα εμπορεύματα τους για να πουλήσουν. Ίσως πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος ή να γίνονται οι μεταφορές πιο γρήγορα και σε άλλες ώρες ναι, αλλά το να τους φταίνε τα καταστήματα είναι όσο πιο γλυκά να το πω, ηλίθιο.

Το να μαζευτούν για να κάνουν ποδήλατο, κλείνοντας κεντρικό δρόμο της πόλης και ακόμη τον πεζόδρομο είναι εντελώς ηλίθιο!!

Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές με τούτη την ομάδα δράσης και απορώ πως κάποιος αρμόδιος δεν τους έχει μαζέψει!!

Να κλείνεις δρόμους και πεζόδρομο είναι σωστό?? Κατηγορούν βέβαια άλλους αλλά αυτοί είναι οι σωστοί?? Και πως θα περάσει η μητέρα με το καροτσάκι στον πεζόδρομο εάν μαζευτούν πάλι?? Οι μεταφορές των προϊόντων πως θα γίνουν?? Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν?? Κάνουμε ότι νομίζουμε για εμάς σωστό και δεν μας νοιάζουν άλλοι?? Αυτή είναι η δημοκρατία τους??

Καλούν βέβαια και άλλους να πράξουν το ίδιο!!! Ε λοιπόν και εγώ καλώ τον απλό πολίτη να κατέβει στο κέντρο την ίδια ημέρα, 30 Δεκεμβρίου, την αστυνομία, τον δήμαρχο, τους βουλευτές και να τους δείξουν τι σημαίνει δημοκρατία.

Καταστηματάρχης που υποφέρει κάθε φορά με τις ηλιθιότητες κάποιων ανεγκέφαλων!!


(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΣΕΒΑΣΤΗ / NPIERIA)