ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΗ ΓΙΑ ΤΟ 8Ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ



Από τον Απρίλιο του 1979 που συγκλήθηκε το Α' Συνέδριο του κόμματος στην Χαλκιδική μέχρι σήμερα διαδραματίστηκαν πολλά σ ΄ αυτά τα τριάντα ένα χρόνια. Η ΝΔ έχασε τις εκλογές του 81 ,ήρθε δύο φορές στην εξουσία ( 1990- 1993 και 2004- 2009 ) και στις τελευταίες εκλογές ο λαός έδωσε την σκυτάλη στο ΠΑΣΟΚ με δέκα μονάδες διαφορά.
Κάθε φορά που έχουμε μετάβαση από το παλαιό προς το νέο υπάρχουν αμφισβητήσεις , γκρίνιες , αγωνίες και προβληματισμοί.
Η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της όσο κανένα άλλο κόμμα , το συνέδριο σηματοδοτεί το τέλος της εσωστρέφειας και την αρχή ενός νέου δρόμου προς την επιτυχία και τη νίκη.
Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με ξεκάθαρη ιδεολογία που έχει ως πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και οριοθετεί ως κόκκινη γραμμή το κοινωνικό κράτος το οποίο αποδομείται από το ΠΑΣΟΚ.
Το άνοιγμα προς τα δεξιά και τα αριστερά ,απαντάει με τον καλύτερο τρόπο στα περί συρρίκνωσης του κόμματος.
Το 8ο τακτικό συνέδριο αποτελεί ορόσημο για την Νέα Δημοκρατία , την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο πρόεδρος μας ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του καινούργιου ,μίλησε για αρχές και αξίες στην πολιτική .
Μηδένισε το κοντέρ και μίλησε για νέο ξεκίνημα. Επίσης είπε : «Σήμερα
η ΝΔ ξαναγεννιέται! Τώρα που όλοι λένε ότι η Πολιτική χρεοκόπησε, εμείς φέρνουμε ξανά την πραγματική Πολιτική κι ανοίγουμε την αληθινή Πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα. Φέρνουμε ένα μοντέλο ανοιχτό στην κοινωνία. Με πρωταγωνιστές τους
αυτοδημιούργητους Έλληνες, σε κάθε τομέα της ζωής. Χωρίς
«μηχανισμούς», οικογενειοκρατία, παρέες, κολλητούς και τζάκια».
Η Ελλάδα το τελευταίο καιρό ζει και κινείται σε ένα πεδίο καταθλιπτικό , η ΝΔ έρχεται να διαφωνήσει με το μνημόνιο , το ασφαλιστικό , να δώσει όραμα και ελπίδα στον έλληνα.
Ενωμένοι οι έλληνες μπορούμε μόνοι μας να βγούμε από την κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας.
Χρειαζόμαστε προστασία του κοινωνικού κράτους και μια Στρατηγική Ελπίδας!