"Λευκή μειονότητα" στην Αγγλία το 2066

Ποσοστό μικρότερο από το μισό του συνολικού πληθυσμού θα αποτελεί η βρετανικής καταγωγής κοινότητα (Άγγλοι, Ουαλοί, Σκωτσέζοι και οι Ιρλανδοί) στα επόμενα 50 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη που κατατέθηκε στην Επιτροπή Μετανάστευσης της Βρετανίας.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τον καθηγητή David Coleman του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της στη ΣυμβουλευτικήΕπιτροπή Μετανάστευσης θα προτείνει ανώτατο όριο μετανάστευσης για τα άτομα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάσει στοιχείων της Εθνικής Υπηρεσίας Στατιστικής, σε περίπτωση που παραμείνει η ετήσια μετανάστευση σε ένα ποσοστό 180 περίπου χιλιάδων ανθρώπων, τότε το ποσοστό του πληθυσμού των λευκών βρετανικής καταγωγής θα μειωθεί από το 80% στο 59% μέχρι το 2051.

"Κάνοντας κάποιες υποθέσεις, οι λευκοί Βρετανοί θα μειωθούν και θα φτάσουν τα 45 εκατομμύρια το 2051. Αναμένεται να είμαστε μειονότητα μετά το 2066", σημείωσε ο David Coleman.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση συνασπισμού στη χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσει τη μετανάστευση, προτείνοντας ένα ανώτατο όριο για τους μη κοινοτικούς μετανάστες.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις έχουν παραπονεθεί, καθώς ένας τέτοιος νόμος τις εμποδίζει να προσελκύσουν τους καλύτερους υποψηφίους παγκοσμίως.